Lunchen in Leiden: Ontdek de Beste Lunchplekken van de Stad

Leiden, de stad van ontdekkingen en historie, biedt ook een overvloed aan culinaire verrassingen, perfect voor een heerlijke lunch. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een uitgebreid diner of een gezellige plek om met vrienden te genieten, Leiden heeft alles wat je nodig hebt. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste lunchplekken in Leiden, zodat je altijd weet waar je moet zijn voor een smakelijke pauze.

Het Prentenkabinet

Gelegen in het historische hart van Leiden, biedt Het Prentenkabinet een unieke eetervaring. Dit restaurant, gevestigd in een prachtig pand uit de 16e eeuw, combineert klassieke Franse keuken met moderne invloeden. Voor de lunch kun je hier genieten van zowel lichte als uitgebreide gerechten, perfect voor een ontspannen middag.

Aanrader: De salade met geitenkaas, honing en walnoten is een absolute favoriet en een gezonde keuze.

Dende

Dende is een hippe lunchplek met een laidback sfeer, ideaal voor een informele lunch. Hier vind je een variëteit aan internationale gerechten, van Aziatische bowls tot Amerikaanse sandwiches. Het interieur is modern en kleurrijk, wat bijdraagt aan de relaxte en gezellige ambiance.

Aanrader: Probeer de poké bowl met zalm en avocado voor een frisse, voedzame maaltijd.

Annie’s

Annie’s is een iconische locatie in Leiden, vooral bekend om zijn terras aan de Nieuwe Rijn. Dit restaurant biedt een uitgebreide lunchkaart met alles van salades en soepen tot rijkelijk belegde broodjes. Annie’s is de perfecte plek om te genieten van een lunch met uitzicht op de grachten.

Aanrader: De club sandwich met kip, spek en avocado is een vullende en smaakvolle keuze.

Oudt Leyden

Voor de traditionele Nederlandse keuken is Oudt Leyden een must-visit. Dit restaurant is beroemd om zijn pannenkoeken, maar biedt ook een scala aan andere lunchgerechten. Het charmante, oude interieur maakt het een gezellige plek om te lunchen, vooral als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Aanrader: De pannenkoek met appel en kaneel is een heerlijke zoete keuze die je niet mag missen.

Lot & de Walvis

Lot & de Walvis, gelegen aan het water, biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook een aantrekkelijk lunchmenu. Van gezonde smoothies en salades tot burger en tosti’s, hier is voor ieder wat wils. De relaxte sfeer en vriendelijke service maken dit een populaire keuze onder zowel locals als toeristen.

Aanrader: De quinoa salade met geroosterde groenten en feta is een uitstekende optie voor een lichte maar vullende lunch.

Bagels & Beans

Bagels & Beans, wellicht een bekende naam, stelt nooit teleur als het aankomt op een smakelijke lunch. Met een breed scala aan bagels, beleg en verse sappen, is dit de ideale plek voor een snelle maar toch voedzame maaltijd. Het gebruik van biologische ingrediënten draagt bij aan de kwaliteit en smaak.

Aanrader: De bagel met hummus, avocado en zongedroogde tomaat is een gezonde en smaakvolle keuze.

City Hall

City Hall is een stijlvolle eetgelegenheid in het hart van Leiden, gevestigd in een voormalig stadhuis. Het interieur is modern en uitnodigend, met een menu dat varieert van lichte salades tot uitgebreide hoofdgerechten. Vooral tijdens de lunchuren is dit een populaire plek voor zowel zakelijke ontmoetingen als gezellige lunches met vrienden.

Aanrader: De Caesar salad met kip en Parmezaanse kaas is een klassieker die je niet teleurstelt.

La Plancha

Voor de liefhebbers van Spaanse keuken is La Plancha een perfecte keuze. Dit restaurant brengt de mediterrane smaken naar Leiden met een selectie aan tapas en pinchos. Het is een geweldige plek om verschillende kleine gerechten te delen en te genieten van een ontspannen lunch in een warme, gastvrije omgeving.

Aanrader: De gambas al ajillo (garnalen in knoflook) zijn een smaakvolle aanvulling op je lunch.

Café Barrera

Café Barrera, gelegen aan het Rapenburg, is een charmant café met een breed scala aan lunchopties. Van huisgemaakte soepen en salades tot luxe broodjes en quiches, alles wordt hier met zorg bereid. Het is een plek waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de rustige omgeving.

Aanrader: De quiche lorraine met een frisse salade erbij is een perfect gebalanceerde lunch.

Sijthoff

Sijthoff is een cultureel café dat bekend staat om zijn gezellige sfeer en diverse menukaart. Hier kun je terecht voor biologische en duurzame gerechten, vaak gemaakt met lokale ingrediënten. Het café organiseert regelmatig culturele evenementen, wat het een dynamische en inspirerende plek maakt.

Aanrader: De biologische groenteterrine met seizoensgroenten is een gezonde en smaakvolle keuze.

Conclusie

Of je nu een local bent of een bezoeker van deze historische stad, Leiden heeft een indrukwekkend aanbod aan lunchplekken. Van traditionele Nederlandse gerechten tot internationale delicatessen, er is voor iedereen wel iets te vinden. Neem de tijd om enkele van deze geweldige locaties te ontdekken en geniet van een heerlijke lunch in deze prachtige stad.

Wil je jouw bedrijf of dienst onder de aandacht brengen  van een breed publiek in Leiden?

Meest recente artikelen

Ontdek Meer

Gerelateerde Artikelen

De keuze voor cortenstaal kantopsluiting in uw tuin is niet alleen een esthetische, maar ook een praktische beslissing. Dit duurzame